Voetreflexologie

Waarom voetreflexologie?

Daar waar een voetmassage vooral techniek vereist, baseert voetreflexologie zich op een combinatie van techniek en wetenschap. Op je voeten zitten namelijk reflexzones die door energiebanen in rechtstreekse verbinding staan met andere lichaamsdelen en zo wordt via de voeten, de hele mens behandeld.

Bij voetreflexologie sessies gaan we op de reflexzones in de voeten met duim en vingers een gedoseerde druk uitoefenen en zet men een reflex in werking die organen en of klieren prikkelen en stimuleren waardoor blokkades opgeheven worden, afvalstoffen vrijkomen, en de doorbloeding beter wordt.

Voetreflexologie is een geschikte behandeling om zowel lichamelijke kwaaltjes te verzachten als om emotionele stabiliteit te creƫren.

Wat kan voetreflexologie voor je betekenen?

Geblokkeerde energiebanen worden vrijgemaakt waardoor energie de kans krijgt om terug te gaan stromen. Hierdoor wordt ons zelfgenezend vermogen gestimuleerd en het verstoorde evenwicht hersteld op lichamelijk en geestelijk niveau.

Je weerstand versterkt eveneens hierdoor.

Voetreflexologie kan klachten verlichten, of zelfs geheel laten verdwijnen, bijvoorbeeld voor:

 • Herstel van fysiek en mentaal evenwicht, bvb bi stress, burnout,….
 • Verbetert het slaappatroon
 • Stimuleert de maag-en darmfunctie
 • Verlicht orgaan gerelateerde klachten, zoals hoofdpijn, migraine, nek-, schouder- en rugpijn, gewrichtspijnen
 • Helpt bij hormonale en emotionele klachten
 • Werkt ontspannend

Wat mag je van een sessie voetreflexologie verwachten?

We beginnen elke voetreflexologie behandeling met de anamnese. Zo achterhalen we eventuele klachten en medische voorgeschiedenis om zeker een correcte en geschikte behandeling toe te passen.
Dan beginnen we met een ontspannende voetmassage, gevolgd door de drukpuntmassage, om terug te eindigen met een harmoniserende massage van beide voeten.

Als er lichamelijke klachten zijn, uit dat zich in erg gevoelige, soms pijnlijke punten op de voet. Bij specifieke klachten is het raadzaam een behandeling te herhalen. Dan wordt een traject afgesproken.

Tips & advies

 • Doordat geblokkeerde energiebanen worden vrijgemaakt, kunnen er tijdens de voetreflexologiebehandeling veel afvalstoffen vrijkomen. Daarom is het belangrijk dat je na de behandeling voldoende water of kruidenthee drinkt om deze af te voeren.
 • Het is niet aan te raden de dag van de behandeling alcohol te nuttigen om hevige reacties van het lichaam te vermijden
 • Voetreflexologie en/of lichttherapie op voeten is NIET geschikt voor personen die lijden aan of last hebben van: infectieziektes, ziektes die hoge koorts veroorzaken, ontstekingen van vaat- en lymfenstelsel, epilepsie, trombose, voetschimmel en tijdens de zwangerschap.
 • Kankerpatienten vragen best advies aan hun arts.
 • Een voetreflexoloog is geen arts en beschikt over een beperkte medische kennis.
  Daarom zal de voetreflexoloog nooit een diagnose stellen, noch geneesmiddelen voorschrijven en is reflexologie enkel een complementaire therapie die geen vervanging vormt voor de Westerse geneeskunde.
 • Het doel van de behandeling is om het lichaam terug in harmonie te brengen zodat deze herstelt.